Szpinakowe naleśniki z wiosennym twarożkiem

Zielone naleśniki, a w nich utarty twarożek z nowalijkami. Pokrojone na kawałki zabrałam do pracy na drugie śniadanie. Takie najbardziej mi smakowały.to

NALEŚNIKI:
  • 3 jajka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 1/2 szklanki mleka
  • 1 szklanka wody
  • 450g szpinaku rozdrobnionego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki soli
TWAROŻEK:
  • 300g twarogu półtłustego
  • 1 cebula dymka
  • 3-4 łyżki śmietany
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek rzodkiewek
  • sól
  • pieprz czarny

Twaróg rozetrzeć ze śmietaną i drobno posiekaną dymką. Na tym etapie można już przyprawić solą i pieprzem. Do twarożku dodać pokrojoną w plasterki lub drobniej, rzodkiewkę i posiekany szczypiorek. Wszystko wymieszać i odstawić.

Jajka ubić z solą do białości. Miksując dodawać naprzemiennie mąkę i płynne składniki. Dodać rozdrobniony szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie połączyć. Smażyć naleśniki z dwóch stron na patelni z powłoką nieprzywierającą.

Na naleśniki nakładać porcję twarożku i zwijać w rulonik. Smacznego :)to3

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s