Deser budyniowy z jeżynami

Ciekawy smak domowego budyniu, delikatnie jeżynowy. Świeże owoce podkreślają jego walory smakowe. Smaczny deserek dla dzieci tych mniejszych i większych :)

to

  • 2 szklanki mleka
  • 4 łyżki cukru
  • 2/3 szklanki musu z jeżyn
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki mąki pszennej
  • jeżyny
  • rurki waniliowe

Mleko wlać do garnka odlewając z tego 1/2 szklanki. Wsypać cukier i wlać mus z jeżyn (podsmażone i przetarte przez sito jeżyny). Roztrzepać trzepaczką i zagotować. Do odlanego mleka dodać mąki i dokładnie połączyć. Zdjąć mleko z ognia wlać mleko z mąką i mieszać, aż zgęstnieje. Gotować do momentu wystąpienia bąbelków z powietrzem. Rozlać do pucharków. Przestudzić, posypać świeżymi jeżynami i wcisnąć rurki z kremem. Smacznego :)

to4

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s