Potrawka z indyka i boczniaków

Potrawka ta jest pomysłem na wykorzystanie mięsa z rosołu, w tym przypadku akurat indyka, ale może to być inne mięso. Proste i smaczne danie, które można podać z ziemniakami, makaronem, ryżem lub po prostu zjeść z chlebem.

to

  • 200g grzybów boczniaków
  • 300g gotowanego mięsa z indyka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pomidor
  • 1 1/2 szklanki bulionu lub rosołu
  • 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30%
  • pieprz ziołowy
  • tymianek
  • sól
  • pieprz czarny świeżo mielony

Cebulę pokroić w kostkę i razem z rozgniecionym czosnkiem zeszklić na patelni. Dodać skrojone boczniaki i chwilę podsmażyć. Następnie dołożyć pokrojonego pomidora i rozdrobnione mięso. Wszystko zalać bulionem, dobrze przyprawić, a pod koniec duszenia wlać kremówkę. Można zagęścić mąką. Smacznego :)

to1

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s