Roszponka z pomidorem i kaszą kuskus

Idealna sałatka na kolację lub drugie śniadanie do pracy. Dzięki dodatkowi kaszy kuskus jest delikatna i bardziej sycąca.

to1

  • 2 garście roszponki
  • 1 mały pomidor
  • 50 g sera sałatkowo-kanapkowego
  • 1/2 awokado
  • 1/4 szklanki kaszy kuskus
  • 1/4 szklanki wrzątku
  • 2 łyżki oliwy
  • pieprz czarny
  • sok z cytryny
  • sól

Umytą i odwirowaną roszponkę rozłożyć na głębokim naczyniu. Kuskus zalać gorącą wodą, przykryć i odstawić. Można odrobinę posolić. Kaszy nie trzeba gotować, w miarę upływu czasu wchłonie całą wodę i będzie gotowa do jedzenia. Wystudzoną kaszę delikatnie przemieszać, aby ziarenka się rozdzieliły. Wyłożyć na roszponkę razem z pokrojonym w kostkę pomidorem, serem i awokado. Skropić sokiem z cytryny, oliwą i oprószyć świeżo mielonym pieprzem czarnym. Smacznego :)

to

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s