Sałatka z awokado, jajkiem i wędzonym twarogiem

Prosta i smaczna sałatka na bazie zielonego miksu sałat. Prosta i szybka w przygotowaniu, idealna na kolację lub na drugie śniadanie do pracy.

to1

  • 2 garście zielonych sałat ze szpinakiem
  • 1 jajko
  • 1 awokado
  • 1 pomidor
  • 100 g twarogu wędzonego
DRESSING:
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
  • sól
  • pieprz czarny

Jajko ugotować na twardo.
Przygotować dressing rozcierając oliwę z sokiem z cytryny i przyprawami. Odstawić.

Sałatę umyć i odwirować. Rozłożyć na talerzu lub w niskiej i szerokiej miseczce.
Ser pokroić lub po prostu rozkruszyć w palcach na sałatę. Ugotowane jajko pokroić na kawałki razem z pomidorem i ułożyć na wierzchu. Awokado obkroić w połowie, przekręcić i wyjąć pestkę. Obrać i pokroić w plasterki bądź kostkę, jak kto woli :) Całość polać przygotowanym dressingiem. Smacznego :)

to

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s