Pieczona owsianka z ricottą i czekoladą

Owsianka o delikatnym smaku kokosowym z ricottą i kawałkami gorzkiej czekolady, która po zapieczeniu robi się płynna. Polecam na pożywne i ciepłe śniadanie na słodko. Dobrze jest dołożyć trochę owoców np malin, jeżyn lub truskawek. U mnie mrożone jeżyny, ale w sezonie polecam świeże owoce.

  • 1 szklanka błyskawicznych płatków owsianych
  • 250 g sera ricotta
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki mąki kokosowej
  • 1 jajko
  • 100 g czekolady gorzkiej

Ser ricotta rozetrzeć trzepaczką z cukrem, mąką kokosową i jajkiem. Wsypać płatki owsiane i wymieszać. Na końcu dodać posiekaną w kostkę czekoladę. Delikatnie przemieszać i wyłożyć do naczynek do zapiekania. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez około 15 min. Podawać na gorąco. Smacznego :)

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s