Wątróbka w sosie pomidorowym z ananasem

Połączenie wątróbki z ananasem jest dość zaskakujące, ale bardzo smaczne. W sam raz dla tych co lubią słodko – kwaśne smaki z odrobiną pikanterii. Taka wątróbka najlepiej smakuje z ryżem.

  • 300 g wątróbki drobiowej
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 6 krążków ananasa z puszki
  • syrop spod ananasa
  • 1 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • chilli
  • świeży szczypior
  • olej rzepakowy do smażenia

Wątróbkę opłukać i czyszczoną obtoczyć w mące. Rozgrzać niewielką ilość na patelni i obsmażyć z dwóch stron. Dodać masło i pokrojoną cebulę. Chwilę poddusić dolewając syrop spod ananasa, przecier pomidorowy, a następnie pokrojonego ananasa. Wszystko razem chwilę dusić, doprawiając do smaku solą, pieprzem i chilli. Gorącą wątróbkę i ryż wyłożyć na talerz. Posypać posiekanym świeżym szczypiorkiem. Smacznego :)

Advertisements

Jedna uwaga do wpisu “Wątróbka w sosie pomidorowym z ananasem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s