Lodowy eton mess z truskawkami

Prosty i bardzo smaczny deser z lodów, bitej śmietany, bez i truskawek Wszystko nałożone do pucharków bez szczególnych przygotowań, a tzn, że można go przygotować nawet przy gościach. Idealny jako letni pucharek chłodnego deseru.

  • 1 szklanka śmietanki kremówki 30%
  • 500 ml lodów waniliowych
  • 300 g truskawek
  • bezy około 12 sztuk

Dobrze schłodzoną kremówkę ubić, a truskawki pokroić na ćwiartki. Na dno pucharków włożyć po łyżce bitej śmietany, a następnie pokrojone truskawki i pokruszone bezy. Nałożyć po 1 lub 2 gałki lodów, znów bita śmietana, truskawki i bezy. Na wierzchu położyłam całe bezy, bez rozkruszania, a śmietanę wycisnęłam z rękawa cukierniczego. Podawać natychmiast. Smacznego :)

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Lodowy eton mess z truskawkami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s