Lody kokosowe bez jajek i maszynki do lodów

Delikatne lody kokosowe z dodatkiem ziaren wanilii, która podkręca smak kokosa. W sam raz dla tych co lubią lody o łagodnym charakterze :)

  • 1 puszka mleczka kokosowego
  • 1 szklanki śmietanki kremówki 36%
  • 1/4 szklanki oleju kokosowego
  • 1/2 szklanka cukru pudru
  • 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią
  • prażone wiórki kokosowe

Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Stale ubijając dodawać powoli dobrze schłodzone mleczko kokosowe, a następnie płynny olej kokosowy. Do tak przygotowanego kremu dodać uprażone na suchej patelni wiórki kokosowe. Przelać do pojemnika przeznaczonego do mrożenia i wstawić do zamrażalnika. Po paru godzinach lody będą gotowe. Wiórki kokosowe można wmieszać delikatnie w krem lub posypać po lodach wyłożonych do pucharków. Smacznego :)

Advertisements

5 uwag do wpisu “Lody kokosowe bez jajek i maszynki do lodów

  1. Zrobiłam wczoraj te lody. W smaku bardzo dobre, intensywnie kokosowe. Tylko kiedy się już zamroziły to twarde jak diabli. Czy podczas mrożenia trzeba je mieszać? W przepisie nic nie pisało.

    Polubione przez 1 osoba

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s