Kabanosy w cieście francuskim

Banalnie prosta  i smaczna przekąska do przygotowania w kilka minut. Polecam wszystkim co lubią podjadać kabanosy. Moje z chrupiącym ciastem francuskim, podane koniecznie z ketchupem.  Smak dowolny, taki jaki lubicie ;)

  • 3-4 pętka kabanosów drobiowych lub wieprzowych
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • sezam
  • czarnuszka
  • ulubiony smak ketchupu

Schłodzone ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na 2 cm paski. Owinąć nimi kabanosy na całej długości i posmarować roztrzepanym jajkiem. Obtoczyć w sezamie lub ziarenkach czarnuszki. Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 *C. Piec przez 15 min.
Kabanosy przed pieczeniem można pociąć na mniejsze kawałki, tak jak chcemy. Podajemy z ulubionym ketchupem Kotlin. Smacznego :)

Przepis dodaję do akcji konkursowej #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen


I LOVE KETCHUP

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.