Paczuszki z kurczakiem i pieczarkami

Chrupiące paczuszki z ciasta francuskiego kryjące w sobie pyszne nadzienie z kurczaka, pieczarek i cebuli, zespolone żółtym serem. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne.

to

  • 1 filet z kurczaka
  • 200 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 150 g żółtego sera
  • sól
  • pieprz czarny
  • przyprawa do gyrosa
  • olej rzepakowy do smażenia
  • 1 duże opakowanie ciasta francuskiego

Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do gyrosa i odstawić. Pieczarki pokroić w plasterki, obsmażyć na patelni i przełożyć do miseczki. Cebulę pokroić w drobną kostkę, smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym. Kiedy się zeszkli dodać zamarynowany filet z kurczaka i mieszając lekko obsmażyć. Tylko tak, aby każdy kawałek się oddzielił. Przełożyć do pieczarek, a kiedy przestygnie dodać starty na tarce jarzynowej żółty ser. Wszystko wymieszać doprawiając solą i pieprzem czarnym.

Schłodzone ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na osiem kwadratów. Nakładać porcję nadzienia i dobrze zlepiać zamykając wszystko w środku. W trakcie pieczenia ciasto się trochę rozejdzie, dlatego trzeba wszystko dobrze zlepić. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez ok 30 min. Podawać na gorąco. Smacznego :)

4 uwagi do wpisu “Paczuszki z kurczakiem i pieczarkami

Dodaj komentarz

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.